Tag the Flag in Sibiu

S-a terminat Tag the Flag, fost-am voluntar/cameraman. Scopul acestuia a fost de a promova, cu ajutorul bloggerilor si prietenilor lor anumite puncte de interes importante din Sibiu. Locuri ce nu prea sunt vizitate si care, au un potential enorm. Pe mine m-a impresionat mult acest eveniment. Mi-a aratat ca Sibiul are cu ce, pâna la Tag the Flag habar nu aveam de faptul ca Sibiul are un circuit de rally, sau ca exista Baia Neptun, un bazin foarte frumos, aflat aproape în inima orasului, împreuna cu multe alte locuri despre care, uneori nici sibienii nu au habar. Am participat ca, cameraman voluntar. Am primit o un aparat, îi voi zice asa pentru ca habar nu am cum se mânuia si am pornit într-o cursa gen The Amazing Race (cu probe, chei de masini, busole, harti, lanterne) împreuna cu Raluca si Alina, care ma amenintau constant sa nu le filmez, dar, eu un mare om în viata fiind am încaltat camera cu butonul REC si, desi am fost mituit (prima oara mituit, a doua oara cinste), mi-am facut datoria de voluntar al Tag the Flag.
 
Si porniram! Am descoperit ceea ce stiam deja si anume ca, sibienii nu stiu unde-i strada Felinarului si eu stiu, si am gasit ce era de gasit. Am filmat pâna si cum un preot - a bruscat-o pe Raluca crezând ca vrea sa-i fure clopotul de lânga biserica. Am fugit ca un câine credincios peste tot, am ajuns la Piata Cibin, am gasit o masina, cu chei si am mers spre strand - unde e circuitul de rally. Acolo mi-au luat câteva minute bune sa ma dumiresc ca Sibiul are un circuit de rally cu masini bune, si un loc unde se învata trasul cu arcul (Sibiul a dat un campion national la tras cu arcul - din câte stiu). Raluca se plimba cu Golf-ul ce huruia a monstru in timp ce il accelera, iar Alina trage cu arcul si uite-asa pornim spre urmatoarea proba, dupa ce primim 10 lei (da, bani limitati, telefoane nu, diurna nu, nimic, din fericire nici nervi :) bani de Taxi - Baia Neptun, dupa ce, în prealabil era sa ma accidentez pentru ca nu am vazut o gaura de canal peste care, datorita intuitiei mele am trecut habar nu am cum.
 
Acolo se sare peste proba, si, mergem spre Lucas Sandwich - urmat de Casa Calfelor unde, proba a fost sa se bata cuie în lemn (daca zice careva ca-i usor asa ceva îl bat cu litera Î). Se bat cuiele, urmeaza Gradinita Numarul 1 - în piata Schiller. De acolo, fuguta si gâfâind (doar îs cameraman ce naiba) ajungem la Finish - în Piata Mica unde, suntem primii, dar degeaba pentru ca combatantele numarul, primisera deja penalizare de 30 de minute pentru Baia Neptun. Ironia e ca au ajuns primele, dar, de fapt ultimele, Marius si George fiind la final câstigatorii Tag the Flag. Cum a fost? În primul rând distractiv. A durat vreo 1.30h în care am fugit, râs, fugit, râs. Mi-am dedicat ziua unei activitati frumoase dupa care, obosit am putut spune ca ba am facut ceva azi. Am facut putin haz de necaz pe seama amenintarilor primite, dar, în fond mi-am facut treaba - pentru ca misiunea mea a fost sa le spun lui Raluca si Alina cum ca sunt din Harghita si ca nu cunosc Sibiul - exact asta am facut.

Dupa ce s-a terminat totul am recunoscut ca minteam însa, doar putin pentru ca stau în Sibiu de aproape doi ani, nu de 1-2 zile, suficient cât sa stiu unde-i strada Felinarului, Baza Pompierul, si toata lista de locatii pe care trebuia sa le cautam (le stiam pe toate). Ca voluntar mi-a placut. Am cunoscut 2-3 oameni noi, m-am distrat, am învatat cât de cât sa mânuiesc un Handycam (lucru care nu este chiar atât de usor, mai ales când ai baterie limitata si banda limitata), toate astea pentru ca, la sfârsit sa stam la o vorba, sa râdem si sa vorbim despre ce am vazut si ce s-a mai întâmplat pe un ton fain si prietenesc. Dupa prezentarea Punctedeinteres, am plecat cu totii cu un zâmbet pe buze acasa si cu o parere gen mai vreau asa ceva. Consider ca acest eveniment ar ajuta foarte mult Sibiul sa-si promoveze punctele turistice pe care le are, asta, mai ales pentru ca am vazut ca multi nu stiau ca Sibiul are anumite locuri frumoase despre care multi nu stiau. Locuri în care ma voi duce cât de curând doar pentru faptul ca le-am vazut ieri. Toate acestea fiind spuse sa aveti o zi faina si, mai vrem!

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...