8 Lucruri pe care Nu le Stiati despre Wimbledon

1. Tatal reginei Elisabeta a II-a a participat la turneu. Chiar daca se obisnuieste ca familia regala sa priveasca din tribune spectacolul, Ducele de York (viitorul rege George a VI-lea) a participat in 1926 in competitiile de dublu masculin si a pierdut. 2. Primul Wimbledon a fost organizat pentru strangerea de fonduri pentru echipament de cricket. Chiar daca astazi nu mai este popular, asa cum era in secolul XIX, in 1877 un turneu de tenis s-a organizat pentru strangerea de fonduri pentru cumpararea de echipament de cricket. 3. Primul campion de la Wimbledon considera tenisul un sport monoton. Un tanar de 27 de ani, Spencer Gore, declara in 1877, dupa victoria sa la simplu masculin, ca nu era impresionat de acest sport: "Tenisul pe iarba este un pic plictisitor, nu il voi intelege niciodata". 4. Pana in 1922 campionii intrau automat in finala. Intre 1877 si 1921 campionul din anul anterior avea dreptul sa intre direct in finala.


5. Nazistii au bombardat terenurile. In timpul  celui de-al doilea razboi mondial turneul a fost anulat, iar pe 11 octombrie 1940 bombele germane au atins locul de desfasurare, distrugand 1200 de scaune. In 1946 Wimbledon-ul s-a reluat, si din ratiuni de economii dupa razboi, abia in 1949 acestea s-au reparat. 6. Surorile Williams nu sunt singurele rude care s-a intalnit intr-o finala la tenis in Wimbledon. Gemenii Renshaw au dominat turneul in anii de inceput, castigand 5 finale la dublu masculin, iar unul din ei  a castigat 6 finale la simplu masculin, profitand de intrarea automata in finala. 7. Nici un barbat britanic nu a mai castigat la Wimbledon de peste 75 de ani. Ultimul a fost Fred Perry in 1936, iar in 2012 Andy Murray a ajuns pana in finala, dar a pirdut in fata lui Roger Federer. 8. Duminica, ziua odihnei. Este traditie ca in prima sambata sa nu se joace tenis, fiind singurul turneu de Mare Slem care are o zi libera intre competitii.

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...