Monday, December 9, 2013

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, în inima Muntelui Parnassus în Grecia Centrală, a fost crezut de antici ca buricul lumii, în centrul universului. La punctul în care oracolul din Delphi, cel mai important din antichitate, se află acolo folosit pentru a fi un altar preistoric dedicat marelui pământ-mamă "Gaia". Locul emana putere si misticism. Natura, cu fosnetul copacilor vechi si semnificatia mitică a oracolului dădea vizitatorilor impresia că si-au ridicat valurile timpului si sunt în picioare la începutul lumii. Epidaurus, cu teatrul său magnific si cu templul semnificativ de Asclepius, celebrul Micene si Tirint, precum si siturile arheologice antice Messini si Mystras sunt câteva dintre cele mai stralucitoare comori arheologice din Peloponez. În Olympia în Peloponez bate inima Jocurilor Olimpice. La fiecare patru ani, la fel ca si în antichitate, aveau loc dispute între oameni spre drumul la rivalitatea nobilă.


Marele altar din Olympia a fost acasă o dată la statuia chryselephantine de Zeus, numit ca fiind unul dintre cele Sapte Minuni ale Lumii. Zona a fost locuită din cel putin 3-lea mileniu î.Hr. Orasul a fost un important centru spiritual, medical si religios. Din 900 î.Hr. mii de vizitatori au venit aici. Complexul de clădiri aduse la lumină de săpături este uimitoare: templul doric al lui Zeus, Philippieion, stadionul si sala de sport prezintă o imagine a Greciei clasice. Creta are numeroase situri arheologice. Civilizatia minoică a fost una dintre cele mai importante din lumea antică. Caracteristica cheie a acestei civilizatii a fost bucuria vietii si lipsa dispoziției războinice. Excavatiile din Phaistos, Knossos, Palaikastro în Siteia si în altă parte, au adus la lumină monumente mari, dar mai ales a prezentat o civilizatie atât de strălucitoare si dedicată bucuriilor simple, de zi cu zi. Va puteti bucura oricand de aceste minunatii cu ultimele oferte de sejur in Grecia disponibile la acest moment.

No comments:

Post a Comment

De ce Prefer Bijuteriile si Lucrurile Handmade

Intotdeauna daca am ocazia sa cumpar ceva handmade, o fac. Pe langa faptul ca imi plac lucrurile unicat, imi place sa ajut persoanele care ...