Curatenia de Primavara

Daca a venit primavara, cel putin calendaristic, majoritatea dintre dumneavoastra v-ati apucat de curatenie si redecorare. Desi la inceput acest plan entuziasmeaza, are foarte mari sanse sa devina o corvoada in cel mai scurt timp, bineinteles, daca nu stiti cum sa procedati si incercati sa le faceti pe toate de-o data. Cel mai important lucru atunci cand planuiti sa incepeti curatenia de primavara este sa va faceti un orar in asa fel incat sa nu va extenuati in nicio zi, sa lucrati la infrumusetrea casei cate putin, traptat pana rezultatul este cel dorit si sa nu incercati sa terminati totul in timp record. In primul rand, incepeti cu dulapurile, camara, debaraua sau sifonierul. Triati de aici ce nu este necesar, inlocuiti, asezati totul in ordine si abia apoi treceti la curatenia exterioara, la aspirat sau lustruit parchetul deoarece cand faceti curat in locurile pentru depozitare, cu siguranta pe jos se va face foarte multa murdarie. Deasemenea, inainte sa aspirati sau stergeti praful, curatati peretii, tavanul si dati jos perdelele. Dupa ce spatiile de depozitare sunt in regula, peretii si tavanul curat, puteti sterge mobilierul de praf, tria si obiectele de decor sau le puteti inlocui cu unele potrivite anotimpului.


Urmatoarea miscare este aspiratul covoarelor. In prima faza, este necesar sa curatati in mare murdaria facuta in urma, urmand ca apoi sa reveniti. Dupa prima aspirare, daca aveti canapele din stofa, le puteti spala cu substante speciale sau le puteti baga la masina de spalat husele. Avand in vedere ca nu mai este praf aproape nicaieri, chiar daca  materialul canapelei in cauza va sta putin timp umed, aceasta nu se va murdari la loc. Cand si canapeaua sau fotoliile sunt uscate si curatate, puteti da o ultima data cu aspiratorul sau mopul, apoi puteti pune perdelele curate la geamuri, cateva flori intr-o vaza si deja casa are cu totul alt aspect ult mai proaspat. Amintiti-va ca aceasta curatenie nu este una de o zi sau doua, ea putand sa se intinda pe mai multe saptamani chiar, in functie de spatiul detinut. Luati lucrurile pe rand din timp si totul va merge bine. Inca un sfat, pentru a avea mai mult spor, nu incercati sa curatati de la A la Z o camera apoi sa treceti mai departe. Daca sunteti la capitotul curatenia dulapurilor ocupati-va de asta in toata casa, daca sunteti la capitolul aspirat faceti-o in toata casa, etc deoarece este cu mult mai practic iar cand curatenia se va sfarsi va fi la fel de curat peste tot!

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...