Tratamentul dureroaselor Afte Bucale

In masura in care cauza aparitiei aftelor bucale este cunoscuta, ele  pot aparea in urma unei tulburari  a sistemului imunitar sau a unei dereglari hormonale dar in multe dintre cazuri aparitia acestora are o cauza necunoscuta, uneori legata de consumul excesiv de medicamente, de anumite alimente la care organismul reactioneaza negativ precum citrice, lactate, seminte, alune sau de deficientele de fier, vitamine si acizi folici. Aftele, neinfectioase de fel, au dimensiunea unui bob de linte, o culoare albicioasa si sunt  inconjurate de roseata, fiind mici leziuni ce apar in cavitatea bucala si pe limba ingreunand inghitirea si vorbirea datorita faptului ca sunt extrem de dureroase. Pentru a scapa cat mai repede si usor de aceste afte bucale trebuie in primul rand sa aveti o igiena impecabila a cavitatii bucale (salare pe dinti de doua ori pe zi, ata dentara si clatire cu apa de gura) iar pentru a reduce durerile puteti administra la recomandarea unui medic sau farmacist, anumite analgezice. Alte remedii ce va pot ajuta sa scapati mai usor de aftele bucale pot consta in:


Ceaiul de musetel, galbenele, salvie, nalba cu care va puteti clati gura. Tinctura de rubarba sau smirna cu care va puteti puncta leziunile cu ajutorul unui betisor cu vata. Afinele ce, prin simpla mestecate a lor protejeaza impotriva infectiilor. Apa de argila pentru gargara ce va calma durerile. Tinctura de propolis cu care puteti impregna un aliment pe care il mestecati incet. In ceea ce priveste un tratament homeopat va poate ajuta Boraxul, Marcuriusul si Chantarisul substante ce se pot administra numai la indemanul medicului ce va consultat si a stabilit gravitatea afectiunii. Dupa ce ati reusit sa scapati de aceste neplacute afte, incercati cu oric epret sa evitati factorii ce au condus la aparitia lor prin intarirea sistemului imunitar pe cai naturale si prin evitatea produselor alimentare ce va pot oferi neplaceri. Ca masura de precautie, va puteti schimba si pasta de dinti  obisnuita cu una medicinala care sa contina glicerina. Nu uitati deasemenea si ca, desi nu sunt infectioase, aftele se pot infecta datorita bacteriilor din gura fapt ce poate complica mica neplacere. 

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...