Avantaje incontestabile ale Anvelopelor de Vara

Conform legilor din Romania si nu numai, la inceperea sezonului cald anvelopele de iarna trebuie scoase de pe masina, iar aceasta echipata cu anvelope de vara ce, dupa cum bine stiti au cu totul alte proprietati decat cele dedicate sezonului rece. Odata cu atingerea temperaturii peste 10-15 grade ziua, puteti schimba oricand anvelopele, temperatura de la sol fiind oricum ceva mai ridicata si astfel, din ce in ce mai nepotrivita anvelopelor de iarna. Daca nu sunteti convinsi inca de utilitatea pe care anvelopele de vara o au, va propunem sa urmariti o scurta lista cu avantajele incontestabile ale acestora, avantaje pe care anvelopele de iarna cu certitudine nu le prezinta. Cel mai important avantaj este acela ca o anvelopa de vara este creata in asa fel incat sa reziste foarte bine temperaturilor ridicate si frecatii cu asfaltul incins, pietrisul, praful, etc. In astfel de conditii anvelopele de iarna s-ar toci imediat trebuind inlocuite, pe cand cele de vara vor reusi sa treaca sezonul cu bine.


Nici faptul ca vara se merge cu viteza mult mai mare nu este de neglijat, anvelopele de vara fiind adaptate si acestui aspect, in comparatie cu cele de iarna care, la viteze mari nu mai ofera siguranta necesara. Fara a uita nici de posibilitatea eficienta de franare, trebuie sa mentionam ca anvelopele de vara franeaza foarte bine pe carosabil uscat, oferind soferilor posibilitatea de a evita eventuale incidente dar si de a lua curbele stranse in deplina siguranta, capitol la care, din nou, anvelopele de iarna nu exceleaza. Cum carburantul este si el la mare pret, cine nu isi doreste ca masina sa consume cat mai putin?! In afara de un mers regulamentar si pasnic ce ajuta la scaderea consumului, va mai pot ajuta si anvelopele. Cele de vara, oferind un contact bun cu solul vor avea maximul de aderenta si prin urmare vor contribui la un consum redus, ceea ce este ideal. Inainte de a echipa masina cu anvelope de vara, pentru a va bucura de toate avantajele si siguranta pe care acestea vi le pot oferi, asigurati-va ca nu sunt mai vechi de cinci ani, nu prezinta crapaturi sau galme iar profilul depaseste minim 3 milimetri (limita la care anvelopa trebuie schimbata).

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...