Cativa Pasi pe Pamant pentru un Zbor pe Cer

Pentru inscrierea la cursurile pe care centrul de Medicina Aeronautica le efectueaza este nevoie de trecerea unei probe de aptitudini fizice. Dupa aceea, tinerii au de urmat un examen medical. Daca la examenul auto, tinerii trec foarte usor de testarea medicala, examenul pentru zbor este mult mai viguros: „Ei vor trebui sa completeze o fisa medicala care va fi trimisa la Bucuresti la centrul de Medicina Aeronautica, dupa care vor primi licenta medicala” ne explica Flaviu Virca. Cursurile teoretice dureaza doua luni si jumatate, dupa care se sustine un examen teoretic. In Sibiu cursurile teoretice se tin vineri seara si sambata dimineata si au inceput deja la sediul auroclubului, pe Strada Avram Iancu nr. 14. Dar cei interesati inca se mai pot inscrie, pentru ca inca au timp sa recupereze orele pierdute. Pentru cei care depasesc varsta de 23 de ani cursurile sunt oferite contra cost. 


Daca vrei pur si simplu sa incerci odata sa vezi cum se vede orasul de sus, vei scoate din buzunar o suma frumusica: pentru o ora de zbor cu IAR S 46, 140 de euro, iar pentru un salt cu parasuta, intre 18 si 75 de euro, in functie de altitudinea preferata. Ore de zbor in Romania, inca din anul 1920 Aeroclubul Romaniei este o institutie publica finantata de la bugetul de stat, care se ocupa de pregatirea si perfectionarea teoretica si practica de zbor, precum si de parasutare, cu aeronave civile usoare, de scoala si de sport. Aeroclubul a fost fondat in anul 1920, din initiativa printului George Valentin Bibescu. Dupa mai multe transformari de nume si presedinti, in anul 1991 Aeroclubul intra in subordinea Ministerului Transporturilor si este organizat pe filiale teritoriale, in marile orase din Romania. Sibiul are una din cele 16 filiere, bazele ei fiind puse inca din anul 1977. 

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...