Guma de sters

Ceva straniu se intampla. De cateva zile, ba chiar de saptamani. Nu ma mai pot gandi la tine. Mi se baricadeaza mintea si toate gandurile ce curgeau spre tine isi schimba cursul. Voit, deloc firesc, ci fortat. Anevoios. Dar este totusi un curs deviat. De parca as fi gasit o guma de sters atat de “performanta” incat stie sa stearga, sa schimbe, sa alunge, sa piarda. Nici numele nu mai suport sa ti-l citesc. L-am sters si pe acela. De peste tot unde mai era pitit. Numai cand il vedeam acolo luminos, mi se intuneca privirea, amintirea, gandul. Nici numele nu mai suport sa-l scriu. Ceva se intampla si nu ma lamureste nimeni si nimic ce este. Te sterg asiduu de prin toate colturile, nu pentru ca nu-mi mai esti drag, ci tocmai pentru asta.
   

Ma doare “te iubesc”-ul continuu, perpetuu. Ma ustura fiece intepatura ce-n inima imi da pana si numele tau. Al tau scump nume. Guma de sters isi face treaba cu prisosinta. Cu inima insa e altceva, acolo ii trebuie mai mult timp, sau, cine stie, acolo nu e teritoriul ei. Aici ne reaminteste Rodica cea mai frumoasa definitie a dragostei, unica, de fapt: “Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate, nu se poarta necuviincios, nu se manie, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata.” Tot ea ne spune ca, “daca nu esti indragostit in felul asta dragostea ta ar putea sa nu fie veritabila.” Inclin sa-i dau dreptate. Si atunci, ce a fost? Ce este inca?

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...