Tuesday, October 31, 2017

Poezia Inimii

Oricat s-ar fi straduit, nu reusea sa-si smulga din minte regretul. O apasa din ce in ce mai tare, parca luandu-i respiratia. Greu mai era sa il suporte. Venise in viata ei pe neasteptate, nici nu-si mai aduce aminte cand anume isi facuse culcus in mintea ei. Regretul, regretul statea acum si bolborosea cuvantul acesta la nesfarsit de parca asa ar fi reusit sa-l alunge de tot. Sa nu-i mai stea in minte, nicidecum in inima. In seara aceasta, dupa ce supravietuise invaziei bucuriei colorate de sezon, practicata si de ea fireste, a uitat cumva de regret. 


A uitat ca o insotise permanent, ca isi facuse adanc salas in cugetul ei, ca n-o mai lasase sa respire. Sa fi invatat oare sa traiasca cu el, cu regretul, ca parte deja din fiinta ei, sau o fi ajutat-o cineva, chiar azi, chiar acum, sa nu-l mai simta? Oare i-a reorientat cineva sau ceva, subtil si cu nepamanteana rabdare, gandul inspre altceva decat spre regret? Mai bine sa fie seara toata o poezie. Eu nu ma pricep la cuvinte. El da. Poetul acesta a stiut si a putut intotdeauna, prin versul sau, sa-mi ia gandul de la regret si sa mi-l duca inspre o mai putin obisnuita poezie. Cititi aici a inimii poezie. Si despre un alt gen de Craciun.

No comments:

Post a Comment

De ce Prefer Bijuteriile si Lucrurile Handmade

Intotdeauna daca am ocazia sa cumpar ceva handmade, o fac. Pe langa faptul ca imi plac lucrurile unicat, imi place sa ajut persoanele care ...