Este Copiatul Etic in Situatii Critice

Copiatul este considerat ca fiind un fenomen negativ care afecteaza sistemul educational romanesc. Cel putin, aceasta este afirmatia cadrelor didactice. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt intotdeauna albe sau negre, de aceea am studiat acest fenomen pentru a observa ce anume determina studentii sa copieze la examene si sa isi cumpere sisteme de copiat care par desprinse din filmele cu spioni. 


Spre uimirea mea, am aflat ca multi studenti prefera sa copieze la examenele pentru promovarea materiilor facultative. Acestia afirma ca profesorii sunt mai exigenti atunci cand vine vorba despre acest tip de materii desi au un numar mic de credite. Cadrele didactice obisnuiesc sa programeze aceste examene la o distanta scurte de cele la alte materii mai importante, fapt care bulverseaza si streseaza studentii deopotriva. Tocmai de aceea, pentru a putea sa gestioneze situatiile critice in care materia este mult prea stufoasa, iar timpul intre examene scurt, studentii isi achizitioneaza dispozitive de copiat si le folosesc pentru a invinge un sistem mult prea aglomerat si exigent. 

De asemenea exista situatii in care unii profesori sunt renumiti pentru faptul ca trateaza cu aroganta studentii, ca ii pica pe cei care prefera sa studieze alte materiale de curs decat cele scrise de ei, sau ca ii pica din start pe cei care lucreaza si nu pot veni prea mult la cursuri. In astfel de cazuri, pentru studentii care vor sa isi pastreze intacte mediile si care nu vor sa aiba de suferit din partea nedreptatii cadrelor didactice, sistemele de copiat devin solutia perfecta. 

In materie de etica, este demonstrat clar ca atunci cand situatiile critice apar, copiatul este decizia cea mai buna de luat. Este un fapt bine cunoscut ca in universitatile din Romania, profesorii tind sa fie exigenti, severi si nedrepti, fara a oferi studentilor un suport foarte bun din punct de vedere pedagogic. In astfel de cazuri, studentul trebuie sa se apere cum poate mai bine pentru a reusi sa finalizeze o sesiune ca si integralist, pentru a-si putea pastra bursa  si finaliza cursurile unei facultati cu o medie mare. Copiatul este etic atunci cand este folosit pentru a invinge sistemul educational si mentalitatea de cantitate peste calitate.

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...