Vulnerabilitati de Securitate Descoperite in FaceID

Noua tehnologie implementata de Apple in terminalul sau de top iPhone X nu este atat de sigura precum spune producatorul din Cupertino. FaceID este un nou concept realizat de catre Apple care permite deblocarea terminalului mobil folosind doar fata utilizatorului. Senzori amplasati pe partea frontala a lui iPhone X ar trebui sa construiasca o harta biometrica a fetei proprietarului. Astfel, precum afirma Apple, nimeni nu ar putea sa deblocheze noul iPhone, in afara de adevaratul proprietar. FaceID, in teorie functioneaza foarte bine, terminalul „retine” o anumita ipostaza a fetei utilizatorului, iar atunci cand o recunoaste se deblocheaza automat daca ii este permis. Telefonul nu va putea fi deblocat decat atunci cand utilizatorul isi pozitioneaza fata ca atunci cand a setat harta biometrica pentru prima data. 


Cu toate acestea, practica a demonstrat deja ca FaceID are o suita de vulnerabilitati care pot fi exploatate. O echipa de hackeri din Vietman a realizat o metoda ingenioasa prin care sa poata trece de sistemul de securitate al noului iPhone X. Acestia au realizat o masca dupa fata unuia dintre hackeri si au folosit o imprimanta 3d pentru a o produce, aceasta masca a reusit sa deblocheze cu usurinta terminalul pe care au testat-o si sa depaseasca sistemul de securitate FaceID fara probleme. FaceID este intr-adevar o tehnologie la inceput, de aceea nu trebuie sa o criticam prea mult, utilizatorul avand posibilitatea de a debloca iPhone X si cu ajutorul unui cod clasic, fara sa fie nevoie sa foloseasca acest sistem de securitate.

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...