1984 de George Orwell - Recomandare de Carte

Fashion Glow m-a provocat sa prezint un roman care m-a inspirat de-a lungul timpului, iar acesta este O mie noua sute optzeci si patru (1984) de George Orwell. Celebrul roman care prezinta un viitor sumbru al omenirii. Societatea pe care Orwell si-a imaginat-o este una alimentata de razboi, frica si manipulare in masa. Actiunea are loc in Oceania (actuala Marea Britanie) care este intr-un razboi deschis cu alte doua superputeri, Eurasia si Estasia. Sistemul totalitar descris in cartea lui Orwell este inspirat de sistemele care se aflau in joc pe vremea cand aceasta carte celebra a fost redactata, nazismul care tocmai cazuse si comunismul care inflorea puternic in gloria victoriei dupa cel de-al doilea razboi mondial.


Desi personajele lui Orwell traiesc intr-o societate aflata intr-un permanent razboi, unde Ministerul Dragostei controleaza propaganda fata de un lider anonim numit Big Brother care supravegheaza toti cetatenii si ii priveaza complet de orice fel de intimitate personala, partea infioratoare este cea legata de tortura la care sunt supuse personajele cartii. Acestea sunt terorizate prin fricile lor personale, iar atunci cand protagonistul romanului, Winston incearca sa se revolte impotriva sistemului, individualismul acestuia este ucis prin teroarea psihologica la care este supus, fapt care il determina sa fie din nou un membru “eficient” al societatii statului Oceania.

1984, este o carte care prezinta un viitor sumbru, unul in care individualismul dispare total si care prezice ceea ce s-ar intampla daca oamenii ar avea acces la putere nestavilita, daca un regim totalitar ar lua-o razna si daca informatia ar fi folosita ca o adevarata arma impotriva populatiei. Desi am raspuns cu un subiect sumbru la aceasta provocare mirifica, sper ca Miss Z sa prezinte o carte mai fericita decat cea a lui Orwell!

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...