Experienta mea Cu un Service Laptop

Acum cateva zile notebook-ul meu cu procesor intel core i7 a crapat dintr-o data. In prima instanta am incercat cam orice poate face un amator ca sa-l resusciteze. Dar degeaba. Laptopul nu mai dadea semne de viata, motiv pentru care am fost incredintat ca problema ar putea fi destul de seriosa.


Sa imi cumpar un laptop nou sau sa-l repar pe acesta?
Iata intrebarea care mi-a venit prima data in minte. Voiam sa las laptopul deoparte si sa imi cumpar un altul nou. Din pacate era o cheltuiala neprevazuta si cu banii pe care ii aveam planificam sa iau altceva pentru casa. Ma gandeam in acelasi timp ca laptopul meu fusese ok. Era echipat cu procesor intel core i7, avea 8 gb de ram si ssd. Bateria inca tinea foarte bine si in general laptopul acesta nu imi facuse probleme de cand il cumparasem. Desigur nu se mai punea problema de garantie. Ma obisnuisem cu el si aveam la indemana toate programele si aplicatiil pe care le foloseam acasa si la serviciu. Sa cumpar un alt laptop ar fi insemnat sa renunt la toate acestea dintr-o data. Si daca totusi problema nu era atat de serioasa? Asta mi-am zis in sinea mea cand am lasat sa se strecoare in minte speranta ca laptopul sa poata fi reparat intr-un service laptop, caci aceasta era a doua optiune pe care o puteam lua in considerare.

Acum, eu nu mai fusesem niciodata intr-un service laptop. De ce m-as fi dus cand laptopul meu functiona fara probleme, arata ok, aveam grija de el si in general eram multumit de el? Dar de aceasta data lucrurile erau fara iesire. Ori imi cumparam un laptop nou, ceea ce nu prea ma incanta din motivele enumerate mai sus, ori luam calea unui service laptop si aflam cu adevarat care e problema pentru care nu se aprinde si desigur cat m-ar costa sa-l repar. Asa m-am gandit. O sa merg in service, platesc o diagnosticare, aflu ce s-a intamplat cu laptopul meu, cat ma costa sa-l repar si daca suma e rezonabila voi proceda intocmai. Aveam si o retinere vis-a-vis de reparatii, trebuie sa spun lucrul acesta. Dupa mine orice laptopul care ajunge in service si este reparat, nu mai are zile multe. Pentru ca reparatiile nu tin. Acesta de fapt era un mit care avea sa mi se spulbere in minte doar cateva zile mai tarziu.

Am cautat un service laptop

Dupa ce m-am hotarat sa iau calea unui service de reparatii, urmatorul lucru era sa caut un centru bun. Vorbim de servicii si din acest punct de vedere calitatea face diferenta. Am intrat pe google si am inceput sa caut si sa citesc. Acum lucram pe un desktop mult mai slab si speram sa fie pentru o perioada cat mai scurta; sa-mi recuperez laptopul rapid.

Am vizitat mai multe site-uri de service laptop, am analizat cu atentie serviciile oferite, tarifele, locatiile si desigur parerile clientilor. Din tot ce am citit am dat peste un service laptop care aproape m-a convins ca urma sa fac un pas bun in directia resuscitarii laptopul meu. Iata de ce:

- service-ul era aproape de zona in care locuiesc 
- baietii se laudau cu un procendaj extrem de bun de reparatii 
- desigur nu am luat de buna acest lucru, dar m-am uitat si peste opiniile celor care fusesera acolo 
- centrul avea recomandari bune

Imediat am sunat, am facut o programare, am luat laptopul sub brat si am plecat spre centru cu ceva retineti, dar cu speranta ca ma voi intoarce acasa cu el functionand. M-am deplasat eu cu laptop, cu toate ca inteleg ca as fi putut sa-l trimit prin curier. Dar eram sceptic.

Solutia service laptop

Aici mi s-a facut o diagnosticare primara si am fost nevoit sa las laptopul acolo pentru verificari amanuntite. Nu a durat mult si am primit apelul lor. A doua zi m-au anuntat rezultatele constatarii finale si cat costa reparatia. Dupa cum anticipasem problema era mai serioasa, in sensul ca nu era vorba despre hdd sau display. Era placa de baza. Mai exact chipul video se dezplipise de pe motherboard si trebuia relipit, procedeu numit reballing. Contrar asteptarilor mele reparatia costa 350 lei, ceea ce mi s-a parut rezonabil raportandu-ma la cat ar fi costat sa-mi inlocuiesc laptopul cu unul similar ca si performanta si caracteristici.

Mi s-a parut foarte buna comunicarea cu cei de la service. Un tehnician foarte priceput si amabil mi-a descris practic ce presupune procesul de reballing, precum si diferentele intre reballing si reflow. Pentru mine erau doi termeni noi, chiar daca nu sunt complet a-tehnic. Mai mult mi s-a parut profesionist faptul ca mi s-a explicat ca aceasta procedura implica niste riscuri. Transparenta aceasta mi-a intarit ideea ca urma sa fac un lucru bun, reparandu-mi laptopul. In plus, pentru reparatie primeam garantie 6 luni. Deci am spus da. In final am fost multumim de experienta pe care am avut-o cu service laptop si cu faptul ca reparatia a fost una rezonabila. Mi-am recuperat rapid laptopul, accesul la programe si aplicatii de care aveam nevoie ca de aer si la toate fisierele ramase acolo. A meritat timpul si banii. In prezent laptopul functioneaza fara probleme si sper sa ramana tot asa o perioada considerabila de timp.

Si am aflat inca un lucru important de pe site-ul service-ului. Oricat de curat ni s-ar parea un laptop, este bine sa fie curatat in service. Eu am aflat din experienta. Cand au desfacut laptopul ca sa ajunga la placa de baza, ventilatoarele erau ticsite de praf. Au fost curatate foarte bine si pentru ca tot s-a ajuns la placa de baza, am fost de acord sa mi se schimbe si pasta de pe procesor. O astfel de curatare ar trebui facuta o data la jumatate de an si costa 100 lei. Eu cu siguranta voi tine cont de acest lucru de acum inainte si ma voi intoarce tot aici cand va fi nevoie.

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...