Scurt Ghid de Supravietuire de 1 Mai Muncitoresc

Deja zilele ramase pana la mult ravnitul 1 Mai se pot numara pe degetele de la o mana si toti tinerii dar nu numai, deja fac planuri marete de petrecere, in special la mare, in special in Mamaia si Vama Veche si nu ar fi nimic rau daca nu s-ar stii ca fiecare 1 Mai se sfarseste rau sau foarte rau pentru unii dintre cei atat de exaltati. Pentru cei care asteapta momentul mini vacantei cu sufletul la gura si cu bagajele aproape gata deja de o saptamana dar si pentru aceia care nu isi vad capul de treburi  dar vor pleca intr-un suflet sa bea o bere rece pe nisipul caldut, este cazul sa le spunem ca sunt multe pericole ce va pot strica o vacanta  frumoasa, din simpla si banala lipsa de atentie.


Astfel, primul lucru pe lista ar fi graba. Si cu si fara cateva ore veti ajunge acolo udne doriti. Viteza, stresul si oboseala de peste primavara s-a acumulat si poate fi un element care sa va strice vacanta. Nu plecati la drum obositi, bauti, stresati sau cu ideea ca un drum de 3 ore poate fi facut intr-una singura cu putina ambitie. Mai bine ajungeti intregi decat sa nu ajungeti.

Un al doilea lucru la care se solicita putina atentie ar fi bauturile si alte “delicii” consumate pentru a va distra mai bine, cel mai bine, cel  mai frumos. Este plina piata de bauturi alcoolice si droguri contrafacute cu care cunoscutii va pot ademenii si nu pe toate le tolerati sau nu la toate stiti cum veti reactiona. Consumati numai produsele a caror provenienta le-o cunoasteti  I oricat de “zmei” ati vrea sa va sititi sau sa fiti opriti-va la primul semn de rau (nu de betie, nu de ameteala ci la primul semn ca va simtiti rau).

Daca ati optat pentru mare, probabil stiti deja ca toate restaurantele si terasele abia ce si-au deschis portile. Nu mizati pe faptul ca totul este proaspat, bine pastrat si bine gatit caci an de an numeroase astfel de localuri  sunt inchise sau amendate pe motiv de lipsa a igienei asadar este destul de usor sa vi se faca rau si toat avacanta s ao petreceti in pat sau prin farmacii, nu pe plaja. Pentru ca a fost si vreme rea si friguroasa, nu toate  localurile au apucat  in timpul scurt pana la deschidere sa se puna la punct nici cu igiena, nici cu locurile de depozitare a mancarii asadar fiti atenti ce si de unde mancati.

Nu e niciun secret pentru nimeni de 1 mai se fura ca-n codru. Si la mare si la munte si peste tot! se porofita ca lumea este neatenta si se sustrag din corturi, camere, genti, buzunare tot ce se poate sustrage iar aceasta este chiar o problema suparatoare care nu va mai permite distractia lejera la care visati, asadar in orice stare ati fi zilele acestea asigurati-va ca lucrurile de valoare sunt puse bine sau lasate acasa.

Nu in ultimul rand, se anunta soare si caldura in cam toata tara. Soarele incepe sa aiba putere si este deci foarte usor sa va ardeti daca veti adormi  in timpul zilei pe afara sau veti face plaja. Dupa noptile racoroase, razele soarelui pot parea cel mai bun lucru insa pastrati o masura pentur a evita arsuri, insolatii sau alte probleme ce va pot afecta sanatatea.

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...