Avantajele unui Espressor pe Capsule - Mituri si Adevaruri

In lumea dinamica in care traim, in care lucrurile se intampla cu o rapiditate nemaivazuta in secolele trecute, ne bucuram de avantajele pe care ni le ofera tehnologia si astfel reusim sa castigam mai mult timp pentru noi. Folosirea masinilor de spalat rufe automate sau cuptoarele cu microune au devenit obiecte de uz general, indispensabile in orice casa. Pe acelasi principiu, aparatele de cafea care functioneaza cu capsule sunt castiga tot mai mult teren in fata metodelor traditionale de preparare a cafelei. In urma cu cateva decenii, oamenii nu aveau alta solutie decat sa cumpere cafea boabe, sa o rasneasca, apoi puneau apa la fiert intr-un ibric, potriveau din ochi cantitatea de cafea necesara unei portii si, in final, tot din ochi turnau o anumita cantitate de apa peste cafea si amestecau. 


Datorita capsulelor de cafea, toate aceste procese se rezuma la o simpla apasare de buton. Desigur, metoda traditionala de a pregati cafeaua nu va disparea niciodata si, pentru persoanele care fac din cafeaua la ibric un adevarat ritual, parcurgerea acestor pasi este o adevarata placere. Pentru cei care vor sa se bucure de avantajele tehnicii moderne si sa savureze un espresso bine pregatit, iata 3 motive pentru care ti-ar prinde bine sa iti cumperi un espressor care functioneaza cu capsule de cafea.

1. Castigi timp pretios. Aceasta consider ca este cea mai importanta caracteristica. Nu voi mai detalia, am explicat mai sus cat de rapid de prepara un espresso la un astfel de aparat, cert e ca tu doar dai comanda si aparatul isi face treaba mai departe.

2. Ai deja dozata cantitatile optime de apa si de cafea pentru prepararea unei cesti. In general, cantitatea recomandata pentru un espresso este de 7g de cafea. Dar aceasta cantitate poate varia in functie de natura boabelor de cafea (Arabica sau Robusta), precum si in functie de originea lor. De exemplu, unele sortimente de capsule Lavazza Blue contin chiar si 9g de cafea intr-o capsula.

3. Obtii un espresso savuros, din ingrediente naturale. Poate nu te asteptai la asta, dar aproape toate capsulele de cafea de pe piata contin 100% cafea macinata, fara alte ingrediente artificiale. Exceptie fac unele sortimente Nescafe Dolce Gusto care au in compozitie diverse topping-uri cu gust de lapte.

Un aspect important la cumpararea capsulelor este verificare compatibilitatii acestora cu aparatul de cafea. Tot mai multi producatori isi construiesc propriile sisteme de espressoare capsule, care nu se potrivesc la aparatele altor producatori. Chiar si producatorul de cafea Lavazza are implementate mai multe espressoare care functioneaza pe tipuri distincte de capsule. O capsula Lavazza Blue nu va functiona intr-un aparat Lavazza Espresso point si invers.

Tu ce aparat de cafea te-ai gandit sa iti cumperi?

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...