Natura Este Din ce in ce Mai Suparata pe Noi

Daca cineva mai avea indoieli asupra supararilor pe care natura le are pe noi, rasa umana, ei bine, cred ca ar trebui sa fim cu totii mai atenti la semnalele sale de atentionare, caci vazand cu ochii, fenomenele naturii se intorc impotriva noastra si a ceea ce am distrus in decursul anilor, repercursiunile fiind dintre cele mai grave, carora de multe ori nu le putem gasi solutii si nici nu le putem impiedica. Dovada ce mai buna este a weekend -ului trecut, ca in mai putin de 2 zile, atat in Europa cat si in America au avut loc fenomene ale naturii devastatoare:


Turcia a avut parte de inundatii fara precedent la Ankara in urma unei ploi de numai 9 minute care a maturat totul in cale si a facut prapad, 6 persoane fiind ranite si mai multe suferind diverse pierderi materiale consistente, pierderi ce, spun autoritatile sunt extraordinar de mari fiind inundate numeroase cladiri si magazine. Primarul orasului Ankara sustine ca inca nu se cunosc cifrele exacte ale pagubelor dar Turcia nu a mai avut parte de asa un fenomen natural de circa 500de ani.

Aproape in acelasi timp, in Hawaii este inundat dar de lava fierbinte, in urma eruptiei vulcanului Kilauea, zona rezidentiala Leilani, odata o zona de poveste a orasului fiind acum una de infern cu lava ce inunda si parjoleste tot ce-i iese in cale, nepasandu-i nici de vilele luxoase, nici de masini sau pisicine si nici mancar de fiintele vii, ce se incearca a fi salvate, prin avertizari si evacuari, lava intinzandu-se, acum 3 zile, la 19km de vulcan, unde au aparut fisuri prin care s-a scurs lava, eruptiile si scurgerea ei estimandu-se ca se vor intinde pe careva saptamani sau chiar luni de zile (erupti altui vulcan din zona, din anul 1955 a durat 88 de zile).

Nici cu caltatea aerului sau a apei nu mai este de gluma in zona respectiva! Cantitatile dedioxid de sulf care sunt continute de aer sunt unele periculoase pentru piele si plamani iar apa, calitatea sa potabila, este grav amenintata, intregul oras fiind in situatie extrema de criza.

Asa cum nu sunt nici primele, nu vor fi nici ultimele intamplari de acest gen, natura incercand sa isi recapete drepturile pe care noi, oamenii i le-am furat de mult timp. Singura intrebare ce planeaza deasupra acestui subiect este ce si mai ales cat de grav va fi urmatorul eveniment, caci intamplarea sa este deja o certitudine...

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...