Realizarea unui Faras cu Ajutorul unei Foarfeci de Tabla

Reciclarea ambalajelor si a altor obiecte pe care nu le mai folosim devine o preocupare tot mai importanta pentru societatea in care traim. Adevarul este ca putem recicla mult mai multe obiecte decat ne-am putea imagina. Sa luam, de exemplu, o bucata de tabla, pe care nu o mai folosim de mult timp si care a ramas abandonata prin curtea noastra. Cu ajutorul unei foarfeci de tabla, putem confectiona un faras, obiect care va fi cu siguranta util in orice curte. 


Haideti sa vedem in continuare cum putem face acest lucru. In primul rand, tabla trebuie sa fie dreapta. Daca nu este dreapta, putem folosi un ciocan de lemn pentru a o indrepta. Apoi, trebuie sa folosim o linie si o creta pentru a debita bucata de tabla. Putem trasa dimensiunile farasului mai intai pe o bucata de hartie sau de carton pentru a exersa.

Urmatorul pas consta in taierea materialului cu ajutorul unei foarfeci de tabla. In cazul in care tabla se onduleaza in momentul taierii, vom folosi din nou ciocanul de lemn pentru a o indrepta. Apoi, va trebui sa fixam tabla intr-un suport si sa indoim cu ajutorul ciocanului cele trei margini: stanga, dreapta si spate. Iarasi, in cazul in care tabla se onduleaza in interiorul farasului, folosim ciocanul de lemn pentru a o indrepta.

Marginile si colturile farasului se pot face curband usor tabla cu ajutorul unui cleste cu falci lungi si a unui ciocan de lacatus. Apoi va trebui sa indoim colturile, dar numai dupa ce am taiat putin, aproximativ 4mm, cu ajutorul unei foarfeci de tabla, din marginea de sus a colturilor laterale stanga si dreapta. Dupa aceasta, va trebui sa indoim partea frontala a farasului pentru ca gunoiul sa nu intre sub faras atunci cand il vom folosi.

Ultimul pas consta in confectionarea unei cozi. Pentru aceasta, luam bucata de tabla si indoim marginile stanga si dreapta ale acesteia pe o lungime de aproximatic 6mm. Apoi asezam o bucata de sarma in asa fel incat sa ramana captiva in interiorul marginii indoite si sa formeze o bucla in partea de sus a cozii. Indoim partea de jos a cozii pentru a o putea atasa la faras. Dupa aceasta, cu ajutorul unei masini de gaurit dam gauri pentru nituri. Apoi fixam niturile folosind un cleste de nituri pop. 

Toate aceste actiuni nu ar trebui sa ne ia mai mult de o ora din timpul nostru si, iata cum am reusit sa evitam aruncarea la gunoi a unei bucati de tabla! Stiati ca aluminiul este cel mai valoros material reciclabil, in conditiile in care in Romania sunt puse pe piata anual aproximativ 350 de milioane de doze de aluminiu?

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...