Pamflet Cald despre Vremuri Reci

Jacob vrea sa fie dur. Cocalarul de bulivar, la fel. Baiat cu privirea inainte, umerii intrand in ceafa, mainile departate de corp, de parca i-ar fi furat cineva pepenii, are figura de bruta si mersul de parada. Traverseaza pe rosu, sta pe mijlocul soselei pe banda continua, are ochelari de soare cand ploua si e imbracat in haine multicolore. E bazat, e ras in lateral si are o creasta in mijlocul testei. Blugii lui rupti poeste tot si cu turul lasat ii intra in bocancii inalti si are o esarfa. Sub esarfa, margele. 


Puloverul e, desigur, cu anchior. Sub pulover, piele si os. Si pe langa el trec duduile. Cu toc inalt, pasesc ca niste gazele prin balti, se stropesc gratios de jeg si cu aceeasi gratie fumeaza Kent 8, tigara tineretului. Marlanii pasesc ca-ntr-un dans in grup, ca de, turma are succes in orice imprejurare. In jurul lor ploua a greata, iar scriitorul isi fumeaza tigara cu filtru vechi si plangerade. 

Pe bulivar trece oameni, are cu iei grijile, problemele, buzunarili far-de malai. Printre ei se vede cocalarul, e frumos, bun, dragut, dur, rau, un braveheart al timpurilor noastre. Se uita urat la alti tipi, cica sa-i intimideze, cu duduile vrea sa fie fermecator, asculta muzica si danseaza, in statie face glume. Dar pe langa cocalarul de bulivar trece, pe acelasi bulivar, dar in sens opus, Jacob.

Jacob vrea sa fie dur. E rocker, a se retine, nu roacar, metalist, satanist si singuratic, hoinar si specialist, fals modest. Are parul lung, uraste pe oricine, are tente de bisexualitate si asculta Black Veil Brides, ca, i se pare lui, sunt duri. Asa ca merge. Pijamalele lui roz stau acasa pe un pat facut, dupa normele mamei. Pe birou e curat, ghiozdanul e asezat la locul lui. 

Are flori pe-o masa si in sifoniere e luna. In rest, e dur si da lectii de duritate, cu castile lui negre de unde se aude un rock vechi de vreo luna, cu voce ragusita si toate cele, na, sa vada omul ca esti dur. Pe drum, nu se ia de nimeni, ca se teme constant de vreun conflict. La tipe nu sa uita, iar toata viata lui este doar o porcarie. Sigur, habar nu are ce e aia viata, dar si cocalarul de bulivar este incantat de viata sa, desi nici el nu are vreo idee despre ce-o fi aia viata. 

Jacob si cocalarul nu se intalnesc niciodata, dar trec pe acelasi drum. Desi in sens diferit, niciunul nu scapa de aceeasi destinatie: ridicolul si panarama. Duduile aclama. Noi, astia, care nu suntem duri, ramanem cu menta noastra. Frecati, baieti, frecati...

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...