Corelarea Carotenoidele din Piele cu Statutul Antioxidantilor

Cum se coreleaza carotenoidele din piele cu statutul total al antioxidantilor? Moleculele de carotenoizi nu sunt regenerate ca alti antioxidanti ci degradate in procesul neutralizarii radicalilor liberi. O molecula tipica de carotenoid ca licopenul sau beta-carotenul poate sustine mai mult de 20 de lovituri de la radicalii liberi de catre radicali lipizi inainte de a fi distrusa complet. Licopenul si carotenul sunt numai doua exemple de antioxidanti dintre sutele care alcatuiesc reteaua de antioxidanti. 


Carotenoidele se sacrifica pentru a proteja alti membrii ai retelei de antioxidanti (precum vitaminele E si C) de la suportarea loviturilor de radicali liberi; astfel carotenoidele vor sprijini consecvent intreaga retea de antioxidanti, reducand pericolul stresului oxidativ. Dimpotriva, niveluri mari ale stresului oxidativ (de exemplu prin fumat), afecteaza nefavorabil reteaua de antioxidanti si activitatea crescuta de radicali liberi care rezulta din aceasta duc la epuizarea sau reducerea carotenoidelor din tesut.

Un studiu recent efectuat de Svilaas et al. a stabilit ca carotenoidele sunt un indicator de incredere al altor antioxidanti din regim. Svilaas si colegii sai au evaluat consumul de antioxidanti a mai mult de 2.670 de adulti si au evaluat antioxidantii din sangele a 61 de indivizi timp de sapte zile consecutive. Svilaas et al. au descoperit capacitatea carotenoidelor de a prezice mult mai exact nivelul altor antioxidanti decat tocoferolii alfa, beta, delta si gamma sau glutationul. 

Ca urmare a rezultatelor lui Svilaas, cercetarile Pharmanex arata o legatura inversa remarcabila intre carotenoidele din piele si stresul oxidativ (nivelul de izoprostan al urinei). Toate aceste rezultate confirma faptul ca Biophotonic Scanner este una din cele mai bune unelte de uz extern, utilizate pentru masurarea nivelului antioxidant al organismului si de semnalare a stresului oxidativ. 

Stiati ca scorul carotenoidelor dumneavoastra din piele poate fi usor influentat de regim, dieta de suplimentare, procentajul grasimii din corp, stilul de viata si genetica?

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...