Geanta Dama - Scurta Retrospectiva despre Accesoriul Femeilor

Unul dintre cele mai reprezentative accesorii ale feminitatii este, fara indoiala, geanta de dama. Exista un numar infinit de modele si materiale din care aceste genti dama pot fi confectionate, evident pentru toate gusturile si bugetele. Si daca este aleasa bine, o geanta frumoasa o vei avea pentru totdeauna. 

Geanta de dama

Fie ca vorbim de posete dama mici sau mari, acestea trebuie sa fie mereu feminine, cu o tenta de glamour. O geanta dama ne va tine cele mai importante obiecte, devenind un obiect al dorintei femeilor de toate varstele. In plus, o geanta poate fi imaginea statutului femeii care o poarta.

Nasterea gentii de mana dateaza inca de la mijlocul secolului al XVII-lea, cand doamnele au inceput sa foloseasca acest accesoriu. Insa, acestea nu erau asociate cu feminitatea, deoarece singurele genti de mana „de pe piata” erau folosite pentru a purta obiecte destinate calariei. Primul model de geanta a avut forma unei pere si nu avea dimensiuni mari, deoarece era legata in jurul taliei si ascunsa sub crinolinele rochiilor complexe ale femeilor. Geanta a fost denumita „reticule”, datorita modului in care aceasta se combina cu lenjeria interioara a femeii. Oferea femeilor placerea de a pastra tot ceea ce isi doreau la indemana.

Pornind de la aceste considerente, in anul 1800, geanta continua sa insoteasca femeile si devine un element indispensabil in viata de zi cu zi, datorita evolutiei imbracamintei femeii din acea vreme.

Primele genti mai elaborate dateaza din anul 1860 si se inspira din bagajele de calatorie, in special prin detaliile tipice ale sistemului de inchidere.
In secolul urmator, va face loc conceptului de accesoriu indispensabil nu numai pentru utilitatea lui, ci si pentru potentialul intrinsec de a deveni simbolul personalitatii femeii.

Pasul catre cucerirea statutului de accesoriu fundamental nu numai in scopuri practice, ci si in scopuri estetice, este de fapt rapid si coincide cu stilul vestimentar schimbator. Se poate spune ca, cu fiecare strat care a cazut dintr-o fusta, cu fiecare crinolina disparuta, cu fiecare centimetru de piele descoperita, exista o modernizare paralela a ceea ce este acum un cult, un must - geanta de dama. Geanta din al treilea mileniu nu mai este un accesoriu, ci o extensie a personalitatii.

No comments:

Post a Comment

Obiective Turistice Recomandate

Atractiile Turistice ale Greciei

Delphi, in inima Muntelui Parnassus in Grecia Centrala, a fost crezut de antici ca buricul lumii, in centrul universului. La punctul in ca...